EXPOSITIES

ZOMER EXPOSITIES

In zowel ons filiaal in Hoofddorp als  ook in Hilversum kunt u verschillende werken zien hangen van de kunstenaar Jörg Döring.

Het geheim van Jorg Doring (1965). Geen werk dat identiek is, geen herhaling van thema zonder toegevoegde kleur of print. Elk werk een unicum. Dat de kunstenaar Jorg Doring naar originaliteit streeft, blijkt wel uit het feit dat elk werk, zelfs binnen oplages, een toegevoegd accent krijgt. Felle kleuren, drukke prints en schreeuwerige teksten typeren zijn werk, evenals de thema's New York, 'typortretten' en strips. 

Doring

 

Sinds 2000 gebruikt hij gemengde technieken op linnen. En met succes: de levendigheid, originaliteit en dubbelzinnigheid van zijn kunst intrigeren verschillende doelgroepen.
Hoewel zijn kunstwerken geïnspireerd zijn op de Pop Art van de jaren 50 en 60 zijn ze meer dan dat door de dubbele lagen van zijn werk, letterlijk en figuurlijk.
Het hele arbeidsproces van schilderen en zeefdrukken, laag over laag, vindt in zijn atelier plaats. In figuurlijke zin is de kunst onder de kunst soms op het eerste gezicht duidelijk, maar niet zelden ontdekken liefhebbers pas na jaren een nieuwe laag onder de oppervlakte van een kunstwerk. Het werk van Jörg Döring biedt de kijker hints, maar verraadt zich niet. Of laat zijn kunst zich niet verklaren?

Doring